Çaylar Yatılı Bölge Ortaokulu

Vizyon: ÇAYLAR YBO OLARAK MİSYONUMUZ Çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek

Misyon: ÇAYLAR YBO OLARAK VİZYONUMUZ Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak

Başarılar: Sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerde imkanlar ölçüsünde başarılar elde edilmiş ,şeref köşemizde bunlara ait alınan şilt , kupa ve madalyaları ve belgeleri sergilemekten onur duymaktayız. Eğitim düzeyi ve öğrenimi başarısı açısından SBS sınav sonuçları il ortalamasının üstündedir. 2010-2011 Eğitim öğretim yılı içerisinde; Binicilikte Türkiye birinciliği 2011-2012 Eğitim öğretim yılı içerisinde; Atletizmde bireyselde ilçe birinciliği, takım olarak Türkiye dördüncülüğü. Futbolda ilçe ikinciliği 2012-2013 Eğitim öğretim yılında; Atletizmde takım olarak ilçe birinciliği il ikinciliği. 2012 yılı SBS sınav başarısı olarak; 6 FEN LİSESİ, 5 ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ, 29 ANADOLU LİSESİ, 35 ANADOLU MESLEK LİSESİ, 3 SAĞLIK MESLEK LİSESİ ‘öğrenci yerleşmiştir. 2015 TEOG 7 Fen Lisesi, 97 Anadolu Lisesi, 5 Anadolu İmam hatip Lisesi, 3 Sosyal Bilimler Lisesi,23 Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi olmak üzere toplam 135 öğrencimiz ortaöğretim kurumlarına yerleşmiştir.

Saatler: 8.30-12.30(öğleden önce) 12.30-13.30(öğlen arası) 13.30-16.40(öğleden sonra)
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - (436) 722 20 03

Belgegeçer - (436) 722 2003

WEB - https://caylarybo.meb.k12.tr

Adres - ÇAYLAR BELDESİ VARTO /MUŞ

Yatakhane Koğuşu :1
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Köyün iklimi, Karasal iklim görülmektedir Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ve kullanılmaktadır. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Adres - ÇAYLAR BELDESİ VARTO /MUŞ

Ulaşım Ulaşım Şekli KARAYOLU (Köye ulaşımı sağlayan yol asfalttır. )

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İL MERKEZİNE UZAKLIK:78 İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK:20